Idrottshögskolan, Göteborg
28 januari 2018
14:30

Referat: KFUM Göteborg - Lindome Basket

Årets första bortamatch var mot KFUM Göteborg på söndagseftermiddagen. Lindome DU14 fisk en ganska behaglig resa och kunde vinna med sköna 77-16 efter en bra insats av samtliga händer och en skön inställning och attityd i samtliga huvuden.

Idag hade vi med en debutant. Det var Ida som gjorde sin allra första basketmatch. Vi satte in henne i startuppställningen så slapp hon fundera så mycket. Lindometjejerna tog kommandot direkt med ett strålande försvarsspel och några snabba poäng av Emelie och Malva. När sedan Bella och Evelina visade samma goa inställning som i sina bästa stunder rann det snabbt i väg till 13-0 och 17-2. Vår press biter bra inte minst genom Emma och fantastiska Tuva som bara förstör och förstör. 21-6 efter en period.

I andra kör vi på med samma aggressivitet och tätt försvar från Carin som dessutom sätter bra screens, och Evelina som står för några sköna block. Vi får efter bollstöld många sköna kontringar, inte minst genom Linn och Nathalie som springer på allt, och oftast kommer ihåg att leta efter bollen. Andrea sätter några skott och Emma lyckas på egen hand ensam i anfallszon stoppa ett inkast, gå på lay-up och få straffkast. Go attityd där. Ida pillar i sina första två poäng ever. Emelie och Malva får några med. 24-6 i andra och 45 -12 i halvtid.

I tredje perioden kommer åter vår svacka. Vad är det för konstigt med tredje perioden? Vi kastar omkring bollarna och vågar inte komma till skott. Försvaret dock fortfarande tätt, och vi släpper bara in ett skott. Bra skott i nätet, från Malva och Andrea. Bella och Emelie plockar bort de flesta uppspel och gör ett bra försvarsjobb. 11-2 slutar perioden.

I fjärde blir det lite mer fart igen. Evelina plockar returer på ett härligt sätt – gott självförtroende där. Ida får tag i någon med. Karin, Nathalie och Andrea skjuter envetet precis som vi sagt. Bella tar ett stort ansvar, studsar kanske lite mycket men ibland är det inte många att passa heller, och då får man gå själv. 10 poäng från Bella i perioden. Försvaret är tätt med många armar uppe. Vi släpper faktiskt bara ett skott här med. Fyra poäng i baken på en hel halvlek, det är minsann inte dåligt. Gött jobb tjejer.

Matchen slutar med en säker seger med 77-16- Vi tackar som vanligt den som vanligt stora supporterklacken och ser fram emot nästa match.

Basket är så skönt när man vinner, eller hur?